top of page

September, een maand vol nieuwe kansen

Dat de tijd vliegt hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen, want het is alweer september. Kijk jij uit naar nog een reisje buiten het seizoen? Of maak je je eerder zorgen over alle uitgaven die moeten gebeuren nu de school weer van start gaat?


Wanneer je nog op vakantie gaat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je inkomen tijdens die periode niet wegvalt. Dat kan je doen door volop in te zetten op je online verkoop, want op die manier kan je nog steeds een mooie omzet behalen op het einde van de maand. Maar hoe doe je dat nu? Maak op voorhand filmpjes en posts van de producten die je graag wil verkopen. Zet een herinnering in je agenda wanneer je ze wil posten of plan ze automatisch in. Zo hoef je niet te werken op vakantie, maar blijft je zaak wel draaien.
Wil je je klanten een duwtje in de rug geven om online te winkelen bij jou? Denk dan eens na over een leuke actie die je kan organiseren. Communiceer duidelijk wat je klanten kunnen winnen of welke extra’s ze krijgen wanneer ze een bestelling plaatsen. Maak op voorhand enkele stories over deze actie en plan ze op regelmatige tijdstippen in. Maak wel duidelijk aan je klanten dat je pas vanaf een bepaalde datum alle bestellingen kan verzenden.

Blijf herhalen


Ga je niet meer op reis in september en werk je de volledige maand in je salon? Dan kan je eventueel wel een dipje opmerken in je gemaakte afspraken of je verkoop. Klanten maakten misschien wel een mooie reis in de zomer of moeten nieuwe schoolbenodigdheden kopen voor hun kinderen. Hierdoor kan het zijn dat ze eventjes wat voorzichtiger zijn met hun budget. Probeer je klanten toch te overtuigen om een afspraak te maken. Goed inzetten op je sociale media is hierbij van groot belang. Je klanten zullen sneller overtuigd zijn als ze zien hoe iets in zijn werk gaat, dus zet zeker in op video.


Stel bijvoorbeeld wat basisproducten voor die iedereen kan gebruiken en blijf dit herhalen. Want onthoud: repetition is key wanneer het gaat om verkoop! Of wat denk je van een leuke actie in je salon? Stop de naam van elke klant die langskomt in september in een pot en laat ze kans maken op een leuke verzorging. Zorg er steeds voor dat de acties die je organiseert de moeite waard zijn, maar hou het voor jezelf wel financieel verantwoord. Maak zeker ook meermaals duidelijk dat je maar een beperkt aantal afspraken in je agenda kan inplannen deze maand, dan zullen je klanten minder geneigd zijn om te wachten. Het komt er zoals altijd op neer dat je je zaak op de juiste manier in de kijker zet. Dan ben ik ervan overtuigd dat het helemaal goed komt deze maand!
10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page