top of page

Een nieuwe weg inslaan met je salon

Een aantal jaren geleden zag ik het niet meer zitten en stond ik op het punt om met mijn zaak te stoppen. Mijn agenda stond goed vol, maar toch werd ik niet gelukkig van wat ik deed. In deze blogpost neem ik jou graag mee in mijn persoonlijk verhaal en toon ik je welke stappen jij kan nemen om met dit gevoel om te gaan.


1 april 2017. Ik startte als student-ondernemer mijn eigen nagelstudio op omdat ik graag elke dag bezig wilde zijn met mijn passie: kunstnagels. Ik plande al mijn afspraken ‘s avonds en op zaterdag in. Op zondag volgde ik vaak nog extra opleidingen. Soms miste ik zelfs lessen op school omdat ik liever een specifieke nagelopleiding wilde volgen op dat moment.


In juni 2019 studeerde ik af als schoonheidsspecialiste. Na een gesprek met de boekhouder werd duidelijk dat ik het best meteen voor mijn eigen zaak zou gaan, dus in oktober dat jaar werd ik zelfstandige in hoofdberoep. Ik deed dat voor een lange periode heel graag, want ik kon elke dag mijn ding doen en mijn eigen baas zijn. Dat veranderde toen ik besefte dat tot 23u ‘s avonds werken en 7 op 7 bezig zijn met mijn zaak mij toch niet echt gelukkig maakte. Ik vond geleidelijk aan steeds minder plezier in mijn werk en besloot om het anders aan te pakken.


Stap 1: Bepaal waar je naartoe wil


Als je voelt dat je een andere weg wil inslaan, is het belangrijk dat je goed weet wat je exact wil doen. Ga op zoek naar jouw passie, zodat je meteen de juiste keuze maakt. Ik wist dat ik met mijn zaak graag wilde focussen op huidverbeterende behandelingen, dus ik bepaalde een nieuwe visie en bouwde hierop verder.


Stap 2: Communiceer over je nieuwe plannen


Wanneer je een bepaalde visie voor ogen hebt, is het natuurlijk ook belangrijk dat je deze deelt. Op die manier weten jouw klanten exact wat ze mogen verwachten. Daarnaast is het van belang dat je beslist over welke thema’s je net geen reclame meer wil maken. Ik besloot om geen foto’s van kunstnagels meer te posten op mijn sociale media en om hier geen nieuwe klanten meer voor aan te nemen. Uiteraard kreeg ik hier vragen over, want voordien deed ik mee aan wedstrijden, gaf ik les in nagelstyling en ging ik zelfs naar Amerika voor bepaalde opleidingen. Deze vragen gaven mij meteen de uitgelezen kans om mijn nieuwe visie uit te leggen.


Stap 3: Bepaal je toekomstvisie


Momenteel weet ik exact waar ik naartoe wil met mijn zaak en heb ik een duidelijk plan. Ik heb goed nagedacht over wat ik binnenkort wil lanceren en op welke manier ik dat wil doen. Zo maakte ik onder andere een bord op Pinterest aan met beelden die mij het gevoel geven dat ik graag wil uitstralen met mijn zaak. Daarnaast heb ik sinds kort een nieuwe huisstijl die volledig bij mij en mijn nieuwe visie past.


Stap 4: Werk je plannen uit


Ben je klaar om er volledig voor te gaan? Fantastisch! Maak een actieplan op en hou je eraan. Zelf startte ik met kleine stapjes. Ik focuste met mijn sociale media steeds meer op huidverzorging en introduceerde een heleboel nieuwe behandelingen. Nu neem ik een grote stap: ik kies bewust voor een nieuwe branding en een nieuwe naam waardoor onze visie nog duidelijker wordt. Bovendien kondig ik binnenkort mijn grootste nieuws ooit aan. Een project dat ervoor zal zorgen dat wij nog beter zullen kunnen tonen waarvoor we staan.


Verloopt dat hele proces zonder slag of stoot? Zeker niet! Ik kan niet op mijn beide handen tellen hoeveel keer ik de handdoek in de ring wilde gooien het voorbije jaar. Door mezelf aan het eindresultaat te herinneren dat ik zal bereiken wanneer ik mijn eigen weg volg, durf ik echter telkens opnieuw mijn dromen na te jagen.


Welke acties ga jij ondernemen om jouw dromen waar te maken?39 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page