top of page

De juiste mindset als basis van je onderneming

Ook in de schoonheidssector is de juiste mindset de basis van een goeddraaiende zaak. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik in mijn coachings steeds focus op ondernemen vanuit intuïtie.


Met de juiste mindset sta je open om te werken aan jezelf, leer je luisteren naar je lichaam én naar je buikgevoel. Zelf werk ik ook nog steeds aan mijn persoonlijke groei door verschillende coachings te volgen, te lezen, te onderzoeken, te luisteren en te ontdekken. Dat gaat uiteraard ook gepaard met loslaten, geconfronteerd worden met jezelf en fouten toegeven, maar het mooie is dat je jezelf ziet groeien. En als je zelf groeit, mag je er zeker van zijn dat je zaak zal meegroeien.

Het is mijn persoonlijke groei die me op mijn eigen potentieel gewezen heeft en waardoor ik de richting durf te kiezen die ik nu uitga. Ik durf meer mijn mannetje te staan en mijn mening te uiten, ook naar klanten. Daarnaast durf ik volop te investeren, durfde ik het aan om een mooie auto te kopen en ken ik mijn waarde waardoor ik durf opkomen voor mezelf. Ik merk ook dat ik innoverender werk en doe enkel nog behandelingen aan prijzen die mij een mooie omzet opleveren. En nog belangrijker: ik heb klanten die mij en mijn werk respecteren. En dat wil ik maar al te graag ook voor jou!


Vertrouw op je intuïtie


Door goed te weten waarmee je bezig bent en je doelen achterna te gaan, krijg je meer zelfvertrouwen en dat leidt tot meer verkoop. Leren luisteren naar je intuïtie is daarbij ontzettend belangrijk. Op die manier leer je dat je jezelf kan vertrouwen dat je de juiste keuzes maakt. Je ontdekt waar je moet bijsturen en waar je tegenaan loopt. Daarnaast kan het helpen om even terug te blikken. Is er iets uit het verleden dat jou tegenhoudt in het creëren van het leven van je dromen? Welke gewoontes zijn jou aangeleerd waardoor je jezelf klein houdt? Want onthoud: als je klein denkt, blijf je klein.

Schrijf eens enkele veronderstellingen op die jij als kind meegekregen hebt. Wat is bijvoorbeeld het eerste dat in jou opkomt wanneer je denkt aan ondernemen, aan geld, aan groeien of aan meer willen? Als je je gedachten hierover analyseert, kan je in de toekomst beter herkennen wanneer deze gedachten uit het verleden jou tegenhouden. Door bewust te zijn van je belemmerende overtuigingen, kan je ze bewust tegengaan en op die manier groeien.


Sta open voor nieuwe ervaringen


Wil je echt starten met groeien in je mindset en in je onderneming? Onderzoek dan wat je nog kan bijleren en zet je ogen en brein open voor nieuwe ervaringen. Soms moet je bepaalde zaken loslaten om vooruit te geraken. Het kan zelfs zijn dat je bepaalde mensen zal verliezen omdat ze niet meewillen in jouw verhaal. Het komt er dan vooral op neer dat je leert omgaan met je frustratie naar deze mensen door hun gedachten en emoties te proberen begrijpen en een plaats te geven.

Ik ben heel benieuwd wat jouw ontdekkingen zijn en hoe jij hiermee aan de slag gaat!

Voel je je klaar om bij te leren? Ontdek mijn Beauty & Business-traject waarin je alles leert over slim zakendoen, minder hard werken én meer verdienen.
10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page